Communicatie met focus op het vinden van zorg

Samen streven naar één doel!

Deze keer is het niet de klant die op ons af kwam, maar een ander bureau: BBC, gespecialiseerd in B2B en HR marketing. Omdat we eerder werkenbijsolidariteit.be voor Solidariteit voor het Gezin (SVHG) hadden gebouwd, werden we samen met BBC uitgenodigd om een voorstel in te dienen voor de ontwikkeling van een geheel nieuwe site voor SVHG.

Gewapend met twee keer zo veel kennis en ervaring tekenden we samen de strategie uit en verdedigden we ons concept. We zijn vertrokken vanuit de verschillende doelgroepen en de diensten die SVHG in verschillende regio’s aanbiedt. Het doel van de website is: zo snel mogelijk een antwoord vinden op de vraag van de bezoeker, ongeacht wie wat zoekt. Dat strookte met de bedrijfsdoelstellingen van SVHG.

We kregen een GO!

communicatie in de zorg

Communicatie in de zorg is een vak apart. Samen bewaakten we de strategie en het concept, terwijl BBC zich ontfermde over het design en de copy en Marbles het inputten van de content, de volledige ontwikkeling en SEO optimalisaties voor zijn rekening nam.

Met focus op het

De doelgroep van SVHG bestaat onder meer uit jonge gezinnen, ouderen en mensen met een beperking. Die zoeken naar uiteenlopende diensten verspreid over heel Vlaanderen voor zichzelf, maar ook voor andere familieleden zoals hun baby of ouder. We willen iedere bezoeker zo goed mogelijk begeleiden en tegelijkertijd SVHG vooruit helpen met gerichte aanvragen. Daarom kozen we voor een zoekfilter en contactformulier per dienst.

Solidariteit website Test nu zelf

Snel vinden wat je zoekt

Dit is het belangrijkste onderdeel van de website. Hier zoeken bezoekers naar de verschillende diensten op basis van hun locatie. Ook wel de snelste manier om hen naar hun doel te begeleiden. De filter verschijnt op iedere pagina en blijft even hangen voordat de pagina naar beneden scrollt. Hij zal deels ingevuld zijn wanneer een bezoeker via een advertentie op de website terecht komt. Stel: iemand zoekt naar een bepaalde dienst in Wilrijk, dan selecteert de filter alvast Antwerpen als regio.

Slim contact opnemen

Voor een aantal diensten kan een bezoeker meteen een aanvraag indienen. Ieder contactformulier hangt steeds aan een bepaalde dienst en zijn gekoppeld het CRM systeem van de klant. Wanneer de formulieren dan bij SVHG binnenkomen, weten zij meteen wie wat waar heeft aangevraagd en hebben ze geen dubbel werk met het registreren van data. Kwestie van efficiënt te kunnen werken!

Maar dat is niet alles …

Er zijn nog meer onderdelen van de website die er uit springen.

solidariteit website ontleed
  1. De variatie op het logo van SVHG gemaakt werd prominent in de website geïntegreerd.
  2. Omdat de website zowel op desktop, tablet als smartphone gebruikt wordt, is het noodzakelijk om de foto’s hierop aan te passen. De headerfoto verspringt dan ook naargelang de schermgrootte zodat het belangrijkste deel steeds in beeld is. Op die manier garanderen we een optimale gebruikerservaring.
  3. De laatste 4 facebook berichten getoond in de huisstijl van SVHG met als doel bezoekers activeren om SVHG ook op facebook te volgen.
  4. De doelgroep van SVHG is bijzonder breed. De website wordt bezocht door mensen van alle leeftijden, ook door zij die door ouderdom iets minder makkelijk lezen. Daarom voorzien we twee lettergroottes.

jobs bij solidariteit

Terwijl de jobsite vroeger een aparte website was – werkenbijsolidariteit.be -, is die nu een onderdeel geworden is van de nieuwe website. De look & feel is hetzelfde. Ook de zoekfilter is prominent aanwezig, maar dan op maat van potentiële medewerkers. De jobsite is gekoppeld aan OTYS, recruiting software waarmee SVHG vacatures en sollicitaties beheert.


Klant

Solidariteit voor het Gezin

Onze rol

Strategie, concept, front-end ontwikkeling en Umbraco CMS back-end integratie

Bezoek de website

www.solidariteit.be
www.solidariteit.be/jobs


Like what you see? Share your love!

Wil je als agency samen met Marbles een sterk resultaat voor jouw klant neerzetten?

Neem contact op voor een vrijblijvende babbel. De koffie staat klaar!

Dit kan je ook wel interesseren

Dienstenthuis spik & span

Brand zkt. visie

Wat we doen?

Dit was From The Front 2016