Marbles scrumt

We geloven heel sterk in het werken volgens de agile methodiek. Agile staat voor wendbaarheid en flexibiliteit. Voor ons is het eigenlijk veel meer dan een methodiek, we vereenzelvigen ons daarmee, het is meer een way of living.

Waarom dat zo is mag nogal duidelijk zijn:
  • het maakt grote projecten en uitdagingen klein en beheersbaar waardoor we sneller concrete resultaten realiseren
  • daardoor beschikken we ook veel vroeger over inzichten, die we gebruiken om bij te sturen
  • waardoor we veel efficienter omspringen met scope en budget in functie van het resultaat
scrum werkwijze

Scrum team in de praktijk

We zijn dus niet de mannen van de grote, moeilijke en dure plannen voor we aan iets gaan beginnen. We focussen ons op het snel behalen van resultaten om vanuit de learnings vooruitgang te boeken. Daar spelen de Product Owner en Scrum Master een belangrijke rol in. In ons geval zijn dat Sylvie en Flor. Sylvie zorgt voor snelle feedback en een heldere planning, terwijl Flor het team coacht en ervoor zorgt dat scrum op de juiste manier wordt toegepast.

Met de agile aanpak zetten we het traditionele project management “iron triangle” op z’n kop. Dat dwingt ons om anders te denken. Op die manier stellen we binnen het vooropgestelde budget en de voorziene timing een wishlist van projecten en functionaliteiten op die we stelselmatig uitrollen. En daar worden we alsmaar beter in. Evolueren, weet je wel.

Meer weten over Scrum? Leer de basis-principes in minder dan 2 minuten.