Atypisch

Marbles: een atypisch bedrijf met een atypisch HR-beleid

Op 1 september 2016 was het druk bij Marbles. Héél. Druk. Op die dag werd er tenslotte voor het eerst gecommuniceerd over dat ​‘Onbeperkt Verlof’ waar we vandaag zo bekend om staan.

We stuurden een persbericht uit en gooiden een blog online. We gingen om een koffie. Babbelden even aan de waterkoeler. Kwamen vervolgens terug aan onze bureau — en wisten niet waar we het hadden. Telefoons die roodgloeiend stonden, mailboxen die uitpuilden, reporters die ons om interviews vroegen…

Honderden partijen die ons wilden spreken. Maar weet je wat? Slechts één vraag die ons écht gesteld werd. En toevallig de vraag die we het allerliefst wilden beantwoorden.

Jpg2048 1928

Waarom Onbeperkt Verlof?”

Aha. Da’s eigenlijk heel eenvoudig, hoor. Omdat wij het geluk van onze werknemers op de eerste plaats zetten. Wij geloven dat niemand optimaal kan presteren binnen zeer eng afgelijnde kaders. 

Daarom voorzien we voldoende vrijheid om ook op persoonlijk gebied te ontwikkelen, groeien en… genieten. En dat Onbeperkt Verlof? Dat was daar toevallig een knikkerklaar antwoord op!

Img 2105 2

365 dagen verlof per jaar — and then some…

Nu, dat Onbeperkt Verlof? Dat was al een goed begin, vonden we. Het gaf elke knikker de ruimte om zijn of haar eigen weg te bepalen. 

Maar daar hield het niet op. Want waarom altijd vanuit dat grijze Belgenland werken — als dat evengoed ook in een superhippe wereldstad of in het midden van een Braziliaans oerwoud kan, nietwaar? 

Daarom introduceerden we algauw ons werken van eender waar’ beleid. En ja, hoor: dat is exact wat je denkt. Iedereen bij Marbles is volledig vrij om op elke locatie denkbaar te werken. Zolang je team goed op de hoogte en gebriefd is, natuurlijk.

29662326 171335576854703 9071645170894927262 O

Gelukkige werknemers zijn onbetaalbaar.

Want, iedereen weet het… een gelukkige werknemer presteert beter op de werkvloer.

We doen er dan ook alles aan, elke dag opnieuw, om te kijken naar de persoonlijkheden binnen ons kleine Marbles-team. We kijken naar elke collega als een aparte eenheid — en houden rekening met de noden en behoeften van iedereen. 

Screen Shot 2018 05 23 At 16 29 19

Win-win!

Want mensen die zich goed, op hun gemak en comfortabel in hun omgeving voelen? Die voelen zich goed in hun vel. Durven zichzelf uitdagen. Willen sterker en beter worden. Gaan beter presteren. 

En zo helpt Marbles mensen groeien — en helpen deze mensen op hun beurt Marbles groeien. Win-win. Toch?

Solliciteren bij Marbles? Doen!

Ja, doe ik!
Tim Berghmans