Vandersmissencase2

Vandersmissen Feestservice: van rebranding tot duurzame samenwerking

Het familiebedrijf Vandersmissen Feestservice is al tientallen jaren een gevestigd bedrijf in Hoogstraten en omstreken. Hun drijfveer? Ieder feest – groot of klein, weelderig of sober – uitwerken tot een juweeltje. Heerlijk — sfeerlijk — eerlijk. Een prachtig motto dat een centrale plaats binnen de communicatie van de organisatie verdient.
Wat we doen
Duurzame samenwerking gebaseerd op vertrouwen
Sector
Catering & event
Competenties
copywriting — design — development — identiteit — social media — strategie

Er was eens een briefing…

In 2014 klopte het familiebedrijf voor de eerste keer bij ons aan. Initieel met de vraag of we hun website konden overzetten naar onze hosting… maar het bloeide uit tot een duurzame samenwerking gebaseerd op wederzijds vertrouwen.

Want al snel bleek dat de uitstraling en huisstijl van hun bestaande website niet meer bij hun huidige (jonge) imago en waarden paste. Tijd om aan de slag te gaan, dus!

Familievds3

BRIEFING

… die uitgroeide tot een nieuwe huisstijl en identiteit.

We staken het logo (en de volledige huisstijl) in een hipper jasje. Maar er was meer nodig dan alleen een nieuwe huisstijl. Alle ingezette communicatiekanalen moesten het verhaal, hun imago en de missie ondersteunen. Daarom ontwierpen we meteen ook hun volledige stationary – van het briefpapier tot het papiertje rond een suikerklontje. Allemaal met één doel: het plaatje doen kloppen.

IDENTITEIT

Vandersmissen Suikerklondje2 Servietten2
Oudnaarnieuw

Het doel? Meer contactaanvragen met behulp van SEO

Mensen die op zoek zijn naar een cateraar, feestlocatie of eventplanner, doen dit in de meeste gevallen via zoekmachines. De vraag van Vandersmissen Feestservice was dus duidelijk: “Kunnen jullie ervoor zorgen dat we meer contactaanvragen binnenkrijgen?”

“Ja, zenne”, zeiden we. En we gingen aan de slag.

We namen de website op gebied van SEO duchtig onder handen. We voerden een uitgebreid keywordonderzoek uit en herschreven op basis hiervan alle websiteteksten. We zorgden voor een stevige basis van linkbuilding, die mettertijd alleen maar krachtiger zou worden. Vervolgens deden we hier en daar wat technische aanpassingen aan de site, zodat al deze SEO-optimalisaties nog grotere vooruitgangen zouden gaan boeken.

… maar ook door in te zetten op content.

We begonnen enthousiast te bloggen. Nog altijd op basis van ons keywordonderzoek, natuurlijk. Zo startten we met het uitlijnen van ons merk als een inspirerend referentiekader voor de feestsector.

Met behulp van al deze inspanningen werd de website niet enkel gebruiksvriendelijker, maar behaalden we ook een betere positie in de zoekresultaten van Google.

COPYWRITING

Een adembenemende bedrijfsvideo om diversiteit in kaart te brengen

De volgende uitdaging? Ervoor zorgen dat onze doelgroep inzicht kreeg in wat Vandersmissen Feestservice nu eigenlijk allemaal doet.

“Huh, feesten organiseren, toch?”

Ja, klopt. Maar dat is slechts het tipje van die feestelijke ijsberg. Zo is Vandersmissen Feestservice één van de tien Belgische bedrijven die maar liefst 5000 couverts tegelijk kunnen bedienen. Met andere woorden… je kan hen inschakelen van een intiem communiefeest tot en met de crew catering van Rock Werchter (‘s niet zomaar een voorbeeld, trouwens. Doen ze ondertussen al 10 jaar).

Zodus. We moesten hun uniciteit in beeld brengen. We wilden het enthousiaste, kwalitatieve en persoonlijke karakter van Vandersmissen Feestservice nog meer uitspelen.

En daarom contacteerden we Videocrew. Samen gingen we de uitdaging aan om een bedrijfsfilm te creëren die één op één het gevoel weergeeft dat de cateraar wil uitdragen.

Het resultaat brengt de diversiteit van Vandersmissen Feestservice op een warme en eerlijke manier in beeld. Een trouw, voetbalwedstrijd of bedrijfsevenement? Heel druk, heel rustig, heel groot of net heel klein? Het kan allemaal. En steeds met dezelfde flair, finesse en professionaliteit, natuurlijk.

STRATEGIE

2016: Vandersmissen Feestservice krijgt een nieuwe website…

Na twee jaar te werken op de SEO van Vandersmissen Feestservice, werd het ons steeds duidelijker. Om écht de vruchten te kunnen plukken van onze inspanningen, was er een nieuwe website nodig.

Een website die voldeed aan alle normen en nieuwe trends op gebied van webdevelopment. We hongerden naar een platform dat onze SEO-inspanningen zou verwelkomen, opnemen en versterken.

En, dat was natuurlijk niet de enige reden. We hunkerden naar een website die er ook optisch heerlijk uitzag. Een platform waarvan je wilde proeven. Waarop je kon smullen van kwalitatieve food photography. Waarop je je kon verliezen in zinnenstrelende cases en testimonials. Waarop je al die sferen en smaken echt kon beleven. Om die gastronomische goesting te gaan overbrengen.

En, ja. Zo gezegd, zo gedaan. De nieuwe website van Vandersmissen Feestservice werd geboren!

Blog2

… die aangevuld wordt met een uitgekiende social mediastrategie.

Want, ja. Een goede website die zowel technisch als op SEO-gebied goed in elkaar zit, da’s één ding. Maar ook een aantrekkelijke aanwezigheid op alle social mediakanalen is een absolute must! 

Daarom namen wij ook de social planning op ons. We zorgden voor een online identiteit die enerzijds een duidelijk inzicht gaf in het werk dat Vandersmissen doet — en anderzijds diende om elke dag opnieuw te inspireren.

Facebook, Pinterest en Instagram werden al snel onze inspirerende kanalen. Vervolgens voegden we ook LinkedIn toe om meer B2B, naar professionals toe, te gaan werken.

DESIGN, DEVELOPMENT & SOCIAL MEDIA

We denken steeds mee met de klant.

Vandersmissen Feestservice werkt voor een aantal grote klanten. Zo zijn ze verantwoordelijk voor de catering van de VIP van KRC Genk. Na 13 jaar wilden ze de samenwerking een nieuwe wending geven.

We brachten daarom, samen met Vandersmissen Feestservice, de customer journey van een abonnee op de business seats in kaart.

Costumerjourny2

Op basis hiervan deden we een aantal inzichten op om de totale beleving van het spektakel te verbeteren. Zo beslisten we om de menukaarten op te frissen en meer sfeer & gezelligheid te brengen in de ruimte van de business seats.

Vandersmissen Krc Genk Mockup Design

CUSTOMER JOURNEY

En we zijn nog lang niet uitgefeest...

Onze samenwerking met Vandersmissen Feestservice? Die begon met een simpele aanvraag tot hosting, maar groeide uit tot iets veel, veel duurzamer.

Want elke keer als we iets afwerkten, zagen we opportuniteit tot een nieuwe verbetering. Een nieuw werkpunt. Een nieuwe mogelijkheid.

Over de jaren heen vloeiden al onze inspanningen in elkaar. Tot één sterk geheel en tot één ijzersterke online identiteit.

En we zijn nog lang niet klaar.

Loadermarbles