2016 10 25 Tijdstrijd Marbles 1

Tijd besparen op het werk? Dat doe je zo.

Tijd: vriend of vijand? Veel bedrijven en ondernemers worstelen vandaag met hun agenda en planning, want - zo luidt het gezegde - time is money. Maar is dat wel zo?

Tijd: vriend of vijand? Veel bedrijven en ondernemers worstelen vandaag met hun agenda en planning, want - zo luidt het gezegde - time is money. Maar is dat wel zo? Kost meer vergaderen altijd meer geld? Zorgt flexibiliteit voor tijdverlies? Moet je als ondernemer steeds de touwtjes in handen hebben om ervoor te zorgen dat je het beste uit de tijdsbesteding van je medewerkers haalt? Voor Marbles is het antwoord duidelijk: neen. Deze video's leggen je uit waarom.

Hoe voorkom je dat je mailbox je planning overneemt?

Een overvolle mailbox is om knettergek van te worden. De informatie-overload zorgt bovendien ook voor behoorlijk wat stress. Zo voorkom je dat je mailbox je planning overneemt.


Hoe zorgt flexibiliteit voor meer efficiëntie?

Van bedrijven en medewerkers wordt vandaag verwacht dat ze zich meer en meer flexibel opstellen. Een 9-to- 5’-mentaliteit is vandaag eerder een uitzondering op de regel. Die flexibiliteit roept natuurlijk wel enkele vragen op rond tijdsbesteding.


Kost meer vergaderen altijd meer geld?

Vergaderen heeft een negatieve connotatie. Meetings worden vaak beschouwd als een waste of time. Klopt dat wel? Zolang je het doel van de meeting in het achterhoofd houdt, kunnen meetings er net voor zorgen dat je als team tijd bespaart.


Hoe maak je jezelf als ondernemer misbaar?

Jezelf als ondernemer misbaar maken: niet eenvoudig. Toch kan goed delegeren ervoor zorgen dat je aardig wat tijd wint. Kostbare tijd die je inzet om extra business te genereren, of om — en dat is minstens zo belangrijk — wat verloren tijd met familie en vrienden in te halen.


Dingen loslaten, hoe doe je dat?

Als ondernemer moet je dingen kunnen loslaten. Door medewerkers je vertrouwen te geven — en bijgevolg meer vrijheid en verantwoordelijkheid, zullen ze nét dat tikkeltje verder gaan in hun job. Je zal ontdekken dat dat soms leidt tot de meest verrassende en creatieve resultaten waarmee je vandaag het verschil maakt.