Stagemultimediadesign Nick

“Stage multimedia design? Bij Marbles zit je goed.”

Hallo, laat ik me even kort voorstellen. Mijn naam is Nick Van Puyvelde en ben 20 jaar oud. In september 2013 begon ik aan de opleiding Interactieve Multimedia Design, ook wel IMD, bij Thomas More.

Een paar maanden geleden ging ik op op zoek naar een multimedia stage. Ik koos vrij snel voor Marbles omwille van zijn flexibele, toffe werksfeer en multimedia kennis. Een bedrijf waar ik ook omringd word door 3 oud IMD-studenten. Bangelijk toch?!

Een coole stage verdient een coole montage. Bekijk daarom mijn ervaringen in deze korte animatie video.

Of mijn stage boeiend was? Duh!

Al meteen na de sollicitatiegesprekken had ik veel goesting om er in te vliegen, te knallen en te designen. En dat goeie gevoel is eigenlijk nooit verdwenen. Stage lopen bij Marbles was enorm leerrijk omdat dit een digitaal bedrijf is dat constant evolueert en mee wilt gaan met de nieuwste trends / technieken op gebied van marketing en design. Naast de vettige vrijdagen, kwart na vier pintjes en occassionele gekkernij werd mijn werk steeds goed opgevolgd. Zelfs nadat mijn stagementor na 2 weken van job veranderde (maar nog eens twee weken later terug kwam) was er altijd iemand bij wie ik terecht kon. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik extra gemotiveerd was om hard te werken.

Geweldig om in zo’n geolied team terecht te komen.”

Mijn aandeel bij Marbles als multimedia designer

Wat ik bij Marbles gedaan heb? Wel, eigenlijk net hetzelfde als mijn collega’s. Ik werk gewoon mee aan opdrachten voor klanten, of aan interne zaken die de werking verbeteren.

Het fijne aan deze stage is dat ik mijn creativiteit op verschillende vlakken heb kunnen uiten. Denk aan user experience design, user interface design, frontend development en video content creëren.

Twee projecten sprongen er tussenuit, omdat ik hier veel voldoening uit haalde:

Het toffe is dat ik vanaf nul kon beginnen. Natuurlijk ligt de verantwoordelijkheid dan veel hoger, maar ik werd heel goed begeleid door Joeri en Sylvie.

Intern maakte ik het design voor de case van Dienstenthuis, en allerlei visuals voor social media posts en om de werking op kantoor te verduidelijken.

Het samenwerken verliep meer dan vlotjes. Ik heb met iedereen samengewerkt én met iedereen plezier gemaakt. Stel je eens voor dat je ergens terecht komt waar het niet klikt… Gelukkig was dat hier dus niet het geval.

What’s next in line?

In de laatste dagen knal ik nog even door en toon ik nog zoveel mogelijk wat ik in petto heb voor hen. Daarna stort ik mij volledig op mijn eindwerk, alsook op mijn laatste examens om in juni af te studeren. En dan is het tijd voor een welverdiende vakantie!

Vanaf september volg ik misschien nog een extra opleiding grafimediatechnologie? Of ga ik meteen aan het werk? Misschien wel bij Marbles? Who knows! Much excitement, much fun!

Mijn stage was alleszins geslaagd. Een hele toffe ervaring, én een aanrader voor stagiaires in spé.