Jordi Stagiair

Over mijn stage digital marketing

Hallo, ik ben Jordi, student Digital Media Manager aan Thomas More met al een bachelor bedrijfsmanagement marketing op zak.

Tijdens mijn opleiding had ik het gevoel dat de snel groeiende digitale marketing niet genoeg aan bod kwam. Daarom studeerde ik verder en ging ik op zoek naar een digital marketing stage bij een digital agency. De website van Marbles sprong er meteen uit. Een mailtje voor een gesprek was dan ook snel verstuurd.

Twee maanden stage later kwam de vraag om een blogpost te schrijven over mijn stage-ervaring. Een makkelijke opdracht, toch? Bleek ik me even vergist te hebben! Niets zo lastig als je eigen leerproces en ervaringen verwoorden zonder een heel boek neer te pennen. Lees hieronder mijn poging om jullie inzicht te geven in het leven van een stagiair bij Marbles!

"The new Adwords sheriff is in town!"

SEA expert in wording

SEA vind ik één van de meest interessante domeinen. De impact van online advertenties bieden veel mogelijkheden voor merken en organisaties. Omdat ik goed voorbereid aan mijn stage wou beginnen, behaalde ik mijn Google Adwords diploma. Bij Marbles legde Alex me de structuur en werking van Google Adwords verder uit, maar het meeste leerde ik uit zijn inzichten en ervaringen.

Ondertussen is mijn kennis over SEA enorm gegroeid, en heb ik al meerdere campagnes geoptimaliseerd en mee opgestart. Het hele proces meerdere keren meemaken is een zeer interessante en leerrijke ervaring die me elke keer weer weet te boeien. Ik durf nog niet zeggen dat ik een SEA expert ben, maar ik denk dat het met hard werken wel mogelijk wordt!

Op weg naar een top web copywriter?

Copywriting is een belangrijke pijler binnen digitale marketing, alleen is schrijven nooit echt een talent geweest. Mijn stage leek me dan ook de ideale opportuniteit om onder begeleiding van Sylvie heel wat bij te leren.

Onder het motto “Al doende leer je” schrijf ik sinds het begin blogs en teksten voor Marbles en hun klanten. Elke keer leer ik weer iets nieuws uit de feedback van Sylvie en probeer ik oude hardnekkige gewoontes af te leren. Het grote aantal klanten en de verschillende sectoren waarin ze actief zijn maakt het schrijven tof, uitdagend, soms moeilijk maar altijd een leerrijke ervaring.

Een boek ga ik voorlopig nog niet schrijven, maar ik merk op dat de slechte gewoontes stilletjes aan verdwijnen en alles net iets vlotter leest.

"Spread the information!"

Project X

“En als we de stagiair eens een eigen projectje geven waar hij zich volledig op kan uitleven”, bedachten ze hier een paar weken geleden. Ik mocht een volledig dashboardssysteem opzetten voor Marbles. Omdat dashboards de efficiëntie van een organisatie aanzienlijk verhogen.

Nadat de structuur en de te monitoren inhoud helder waren, ging ik van start. Tijdens het creëren van de dashboards kreeg ik meer inzicht over de waarde van informatie en hoe je die verstaanbaar maakt voor anderen.

Het eindresultaat is een overzichtelijk dashboardsysteem dat de prestaties van onze website, de interactie op onze social media kanalen en de financiële gezondheid van het bedrijf in kaart brengt.

"Life begins at the end of my comfortzone"

Bij Marbles leerde ik niet enkel bij over ‘mijn domein’, maar ook over alle belangrijkste basiselementen van digital marketing zoals strategisch denken en zelfs een beetje programmeren. Daarnaast leerde ik scrum kennen. Handig, want door te observeren hoe anderen hun dag indelen, kreeg ik op een korte periode nuttige inzichten om mijn eigen werkmethode te optimaliseren.

Nog enkele weken om veel bij te leren

Alhoewel mijn stage net halverwege is, kan ik zeggen dat ik tijdens deze 2 maanden meer heb geleerd over digital marketing dan in de lessen. Op mijn to do-lijst voor de komende weken staat er:

  • Meewerken aan leuke projecten en campagnes rond online adverteren.
  • SEO optimalisatie onder de knie krijgen.
  • Social media beheer: welke content je waar post en waarom. Tips & tricks!
  • Het team van Marbles overladen met vragen om te leren uit hun expertise.
  • Me nog meer verdiepen in de domeinen die me interesseren. Research en experimenteren.

Ik kijk er alvast naar uit!