Stage lopen bij Marbles?

Na 3 maanden blikken Max en Yaron terug op hun stage bij Marbles. Benieuwd hoe dat verliep en wat ze zoal deden? Bekijk hun vlog!

Ondertussen is het al even geleden dat we met z’n tweetjes - toch ietwat zenuwachtig - voor de deur van het Digitaal Communicatiebureau Marbles stonden. We werden meteen verwelkomd door Joeri, onze stagebegeleider. Drie maanden later kunnen we terugblikken op een geslaagde stage als ‘Allround Intern’ waarbij we een enorme lading aan kennis hebben opgedaan.

Wij zijn Max en Yaron

Wij zijn Max Vranken en Yaron Dassonneville, 2 studenten Interactive Multimedia Design aan de Thomas More Hogeschool in Mechelen. We studeren er allebei de afstudeerrichting Development, maar houden er ook van om te experimenteren met Design. Tijdens onze stage mochten we meteen op het 360°-verhaal van Marbles springen. We werden ingezet voor design‑, development‑, content- en marketinggerelateerde opdrachten. We waren er geen stagiairs, maar voelden ons echt part of the team’.

Wat we hebben geleerd

In onze vlog vertellen we wat we zoal uitspookten bij Marbles, wat we er bijgeleerd hebben én waarom jij zeker de volgende Marbles-stagiair zou moeten worden:

(Lees verder onder deze video)

De voorbije 3 maanden samenvatten in één vlog is niet genoeg. Daarom sommen we nog even op wat we gedaan hebben:

  • We bouwden Schoolvoorbeelden​.be, een campagne bedoeld om scholen te helpen bij hun communicatie, van start tot finish. Daarvoor startten we met een concurrentieanalyse en strategie. Daarna gingen we aan de slag met het design dat we vervolgens uitwerkten in front- en back-end development. We bouwden de website in Statamic, een CMS-systeem dat voor ons nog helemaal nieuw was.
  • Max hielp vaak bij het drukwerk terwijl Yaron een handje toestak bij front- en back-end opdrachten.
  • We bedachten toffe en inspirerende social media posts voor verschillende klanten en leerden werken met Facebook Business Manager en Hootsuite.
  • We namen deel aan een aantal meetings zoals de Sprint Review, Sprint Retrospective, Creatives én SCRUM-meetings. Ook deelnemen aan brainstorms of meetings met klanten behoorde tot ons takenpakket.
  • We leerden nieuwe tools kennen zoals 1Password, Teamleader, Sketch, Done Done, Lightspeed en nog veel meer.
  • We gingen op bezoek bij klanten om er efficiënter te kunnen werken aan projecten of om workshops te geven.
  • Om deadlines te halen, werkten we soms stevig door. Met de nodige dosis pizza was dat echter geen probleem ;-).
  • We werden opgeleid om Google Tag Manager, Google Analytics, Google Search Console en Hotjar in te stellen.

Bedankt iedereen!

Wat is een stage waard zonder de expertise van het hele team? Helemaal niets. Daarom willen we iedereen bij Marbles bedanken voor hun hulp, tips & tricks en geduld. Ook de sfeer bij Marbles zat enorm goed. Zo was er naast werken ook tijd voor ontspanning. We gingen met z’n allen bowlen, uit eten én naar Walibi. En last but not least, leerden we rijden op een hoverboard!

Echt waar, merci iedereen!

En nu? Rendez-vous chez-nous!