Welkom, Marbles’ Certified ScrumMaster®!

Marbles werkt al enige tijd volgens de scrum methodiek. Alleen doen we dat recent nog maar ‘echt echt’, omdat ons team nu ondersteund wordt door Flor. Flor is onze Chief Customer Happiness die na een intensieve opleiding het gegeerde certificaat ‘Certified ScrumMaster®’ behaalde. Thumbs up!
Scrum Master Blogpost

Ondergedompeld in Scrum

Flor over de bootcamp: “We werden ondergedompeld in de wereld van Scrum. Bijzonder boeiend. Het was de ene workshop na de andere waardoor we de methodiek al doende leerden.” En net omdat je Scrum maar pas echt kan leren door het effectief toe te passen, zal Flor op regelmatige basis worden bijgeschoold om z’n certificaat te blijven behouden.

Het eerste wat Flor na zijn opleiding zei, was: “Wat wij deden staat nog heel ver van wat Scrum écht is. We mogen het eigenlijk nog niet eens Scrum noemen.” Slik. En dus gingen we aan het werk. Uren en uren hebben we besteed aan de implementatie van Scrum.

Wat doen we nu?

  • We beheren ons werk in een DEEP Product Backlog’
  • Dagelijkse Scrum meetings
  • Na iedere sprint van 2 weken hebben we een retro en review meeting

Een DEEP Product Backlog’ staat voor Detailed Appropriately, Estimated, Emergent en Prioritised. In t kort betekent dit dat we precies weten waar we aan beginnen wanneer de moment daar is, we weten hoe lang we daarmee bezig zullen zijn, we houden er rekening mee dat de backlog soms wijzigt en al het werk is geordend volgens prioriteit.

Resultaat: het werk dat we opnemen is kraakhelder. We weten precies wat de veranderingen zijn.

We werken in blokken van 2 weken die we met werk vullen. Tijdens de daily Scrum meeting van maximum 15 minuten bekijken wie wat doet, waar er problemen zijn en wat afgewerkt is. Na iedere 2 weken overlopen we wat ons eventueel weerhouden heeft om het ingeplande werk af te ronden en bepalen we actiepunten om dat te voorkomen. Op die manier vangen we hindernissen steeds beter op.

Dankzij deze werkwijze zijn we heel wendbaar, kunnen we beter samenwerken en werk sneller opleveren


We werken volgens de 4 waarden van het Agile Manifesto

  • Individuals and Interactions over processes and tools
  • Working software over comprehensive documentation
  • Customer collaboration over contract negotiation
  • Responding to change over following a plan

Scrum is meer dan een muur vol gekleurde post-it’s en meetings. Het gaat ook over een mindset waar zowel het team als onze opdrachtgever zich in moeten vinden. Zo hechten we veel belang aan een goed werkend team, flexibiliteit in de planning en een goede samenwerking met de opdrachtgever. Liever dat dan moeilijk doen over punten en komma’s in een offerte. 

Wat betekent dit voor jou als opdrachtgever?

  • Bij Marbles zijn we wendbaar. We kunnen onze planning eenvoudig aanpassen: dringend werk er tussen nemen en inspelen op trends.
  • We zijn transparant in onze planning en communicatie. Je weet wat er in de pijplijn staat, waar we mee bezig zijn en wat we gedaan hebben. De planning kan je zelf bijsturen, prioriteiten leggen.
  • Volgens de Scrum principes werken heeft als doel zo snel mogelijk een product afwerken en daar op voort bouwen. Continu bijsturen en verfijnen. Wat wij voor jou realiseren, evolueert steeds. En dat sluit naadloos aan bij het DNA van Marbles: Let’s Evolve. Wij zijn voortdurend in beweging en helpen jouw organisatie of merk op die manier vooruit. En vooruit. En vooruit. En v…