Onbeperkt verlof, drie jaar later

Het is ondertussen alweer drie jaar geleden dat Marbles het onbeperkt verlof lanceerde. En hoe het ons sindsdien vergaan is? Wij vertellen het graag…

Een korte recap: waarom hebben wij onbeperkt verlof?

Wie de blogpost van in 2016 er even bijneemt, leest dat wij ondertussen al drie jaar profiteren van 365 dagen verlof per jaar. Waarom we dat deden? Verschillende redenen, zoals…

  • … onze medewerkers blijven motiveren en inspireren;
  • nieuw talent aantrekken;
  • … ons team zelfsturend maken, zonder de CEO te belasten met wie, wanneer en hoe lang;
  • … ruimte geven tot mentale rust, zonder die rust te moeten tellen’;

Wat niet wil zeggen dat we niet regelmatig (en hard) werken, natuurlijk. Het betekent gewoon dat we meer ruimte en speling hebben om die broodnodige time-outs te kunnen nemen. En daar valt geen getal op te kleven: de ene heeft 20 dagen nodig, de andere 30 en nog iemand anders liever 40. Hoeveel vakantiedagen je uiteindelijk kiest, bepaal je zelf – zolang je je job wel gewoon naar behoren uitvoert, natuurlijk.

Werken op verplaatsing

Zoals je vast al wel weet, houdt ons Onbeperkt Verlof ook in dat je kan werken vanwaar je maar wil!

Zo kan je van thuis uit werken, in één of ander ver oord (zolang er wifi is, hé), in een gezellige koffiebar of in zo’n hippe co-working space!

Contact leggen met de klant

Zo genieten heel wat collega’s van een wekelijkse thuiswerkdag en gaan we daarnaast regelmatig werken in de hippe co-working space van Greenhouse; één van onze klanten.

Werken bij Greenhouse is superleuk omdat je er zowel rustig kan werken (in een aparte ruimte) als in de coworking omgeving waar je contact kan leggen met andere co-workers. Daarnaast is iedereen daar heel vriendelijk en behulpzaam (én ze hebben goede koffie, hihi).” - Hanna

Reizen naar alle uithoeken van de wereld

Er zijn weinig zaken die zo leerrijk zijn – en tegelijk voor zoveel gemoedsrust en ontspanning zorgen – als op reis gaan (zeker als het naar The Wizarding World of Harry Potter is, WE’RE GOING BACK TO HOGWARTS). 

Alleen maar voordelen

Omdat we onze dagen niet meer moeten tellen, is het gemakkelijker om een keer een reis van drie weken te maken – zonder je zorgen te moeten maken over de rest van het jaar. 

Vrijnemen in de kerstperiode én hetzelfde jaar een maand gaan reizen?

Geen probleem, zolang je flink afstemt met je collega’s!

Tijd voor familie

Onbeperkt verlof gaf me heel veel vrijheid, en bijgevolg een enorme verlaging van mijn stressniveau”, licht Tim Berghmans, COO en vader van twee jonge kinderen, toe. 

Het zorgt ervoor dat ik geen vakantiedagen meer moet tellen, niet meer moet stressen’ als ik thuis moet blijven voor een ziek kind of om tijdig aan de schoolpoort te staan. Onbeperkt verlof gaat voor mij veel verder dan het vakantie nemen’, het zit hem voor mij ook in extra tijd die er onder meer voor zorgt dat ik s ochtends de ochtendrush kan vermijden door wat meer tijd te nemen om de kinderen en mezelf klaar te maken.”

2019 in cijfers…

Benieuwd naar hoe zo’n jaar met onbeperkt verlof eruit ziet? Awel, wij hebben speciaal voor jou ons onderzoek gedaan! Vanaf januari 2019 tot en met december 2019 (ahja, wij kunnen de toekomst voorspellen, wist je dat nog niet?) tellen we met een team van 15 maar liefst 397 opgenomen (en geplande) vakantiedagen. Dat komt dus neer op gemiddeld 26,5 vakantiedagen per persoon. Bovendien ging het volledige team op reis naar maar liefst 46 bestemmingen!

Jealous?

En terecht! Maar weet ge wat? 

Ge kunt altijd ne keer spontaan solliciteren, hé…

En nu? Rendez-vous chez-nous!