Marbles scrumt 2.0

We geloven heel sterk in het werken volgens de agile methodiek die staat voor wendbaarheid en flexibiliteit. Ontdek hier ons leerproces bij het implementeren van scrum!

Marbles scrumt 2.0

Scrum implementeer je niet in één-twee-drie. Agile staat voor wendbaarheid en flexibiliteit, en dat is voor ieder bedrijf anders. Bij Marbles maken we daar ons ding van op basis van het team, onze klanten en opdrachten.

Ondertussen hebben we al een paar watertjes doorzwommen.

  • De eerste stappen zetten met een scrum-muur en werk verdelen in post-it’s.
  • Flor opleiden tot een Certified ScrumMaster®.
  • Onze methode verfijnen, in vraag stellen, aanpassen, verbeteren en weer van voor af aan beginnen.


Verfijning was nodig, omdat er geen overzicht was en we sprints niet haalden. En da’s niet goed voor ons rendement van werkvreugde. Er schortte iets. We lieten agile coach & trainer Kris Philippaerts van iLean onze Sprint Review, Retrospective en Planning mee volgen. Hij zou een hele dag luisteren en daarna feedback geven, maar nam het al na 2 uur volledig over. En daar zijn we niet rouwig om, want de vooruitgang die we boekten, is enorm.

Wat is er nu anders?

  • We schatten het aantal uur dat we aan een taak gaan besteden niet meer in. Of toch niet exact. Da’s tijdverlies en doet er eigenlijk niet zoveel toe. Gewoon gáán.
  • Per sprint clusteren we ons werk in mini projectjes. We werken in functie van doelen die we voor onze klant willen bereiken.
  • Op ieder doel zit er een task force. Dat betekent dat we kleinere brokken werk sneller en preciezer opleveren, omdat iedereen in het team ieders werk controleert.
  • Omdat een sprint geen opsomming van losse taken is, maar uit heldere doelen bestaat en daarom overzichtelijker is, hebben onze account managers meer grip op het werk dat uitgevoerd wordt.

In t kort: er is structuur op de werkvloer en dat resulteert in kwaliteit en snelheid!

En nu? Rendez-vous chez-nous!