Joeri Terug Ux

Terug als UX designer bij Marbles!

Begin 2014 begon ik, Joeri Lommelen, aan mijn carrière bij Marbles, nog heel groen achter de oren. Nu, twee jaar later, dacht ik dat het tijd was voor iets anders.

Vleugels uitslaan

Ik dacht dat het tijd was om mijn vleugels uit te slaan en de wijde wereld te ontdekken. Je hoort elke dag namen van agencies vallen. Wel, ik was nieuwsgierig en ik dacht dat bij Marbles de cirkel rond was. Plus, ik kon mezelf niet meer motiveren om het vuur nog aan te wakkeren, omdat ik gewoonweg te nieuwsgierig was naar meer.

Trots dat ik was, startte ik begin maart aan een nieuw avontuur bij een snel groeiende boîte. Ik besefte echter al snel dat we geen match waren. Ik had spijt, heimwee en miste vooral de uitdagingen uit mijn oude job. Bij Marbles had ik meer vrijheid, verantwoordelijkheid en steeds meer plezier in mijn job, ik kon helemaal los gaan op wat ik deed — alles van design tot zelfs development -, terwijl ik daar elke dag volgens een bepaald stramien mijn taken uitvoerde.

Ik had twee keuzes. Of ik blijf bij de pakken zitten, of ik neem de handdoek op die ik enkele weken geleden in de ring gooide en ik praat met Tom en de rest van het team.

Toen ik afstand nam, wist ik pas echt wat ik miste.”

Het feit dat ik nu deze blog schrijf, doet je de uitkomst van dat gesprek al raden. Ik ben terug! Terug bij Marbles, terug voor meer. Ik besef dat ik mijn beide pollekes’ mag kussen dat ik hier nu weer zit.

Joeri Spring2

De goesting druipt er opnieuw vanaf. Ik voel me terug dat jonge veulen van 2 jaar geleden dat er voor wil gaan, maar nu niet meer zo groen achter de oren. Ik geloof nu, meer dan ooit, dat we met Marbles potten kunnen breken. Niet dat ik daar ooit aan twijfelde, alleen twijfelde ik wel aan mezelf. Maar door die andere ervaringen en door even afstand te nemen, besefte ik al snel twee dingen:

  • Mijn job is/​was een feest, alleen moet ik zelf de slingers ophangen.
  • Ondanks dat Marbles als een underdog gepercipieerd zou kunnen worden, zijn we een echte pitbull met een enorm potentieel.

Dat potentieel en die kracht zit m in het team, en hoe wij met elkaar samenwerken. De passie die Stefanie deelt voor design, de vlotte pennen van Britt en Hanna, het marketing inzicht van Alex, de skills van Max, de passie van Flor in alles, het engagement die Tom en Tim hebben voor hun job doet het opnieuw hunkeren. Hunkeren om met ieder van hen opnieuw samen te werken.

Joeri Klein2 E1460118344272
De kracht van Marbles zit m in het team.”

Nu ik terug op mijn oude en vertrouwde stoel zit, begrijp ik niet waarom ik eigenlijk ooit ben weggegaan. Maar soms ben je de weg kwijt. Ik wist niet goed meer wat ik wilde en maakte het mezelf bijzonder moeilijk en het werd, uiteindelijk, een grote fout. Een betere optie was geweest om Tom bij zenne gilet te pakken en te klappen’. Dat we zo samen op zoek hadden kunnen gaan naar die slingers bij mijn job. Dus, tip voor iedereen: praat. Praat met je collega’s en met de personen die je kunnen helpen bij jouw evolutie.

Ik heb de kans gekregen om Marbles vanaf het begin mee op te bouwen en krijg nu opnieuw die kans om dat verder te zetten, en daar ben ik heel trots op. Mijn missie? Samen met het team van Marbles een Most Promising Agency’ maken. Je leest het; Bitches, I’m back! Back for more!

PS: ik heb de juiste slingers nu gevonden, het zijn er met vele felle kleuren!