Is video nu echt zo graaf?

Video is al lang geen nieuwigheid’ meer binnen marketing, maar de rol van het medium is wél stevig uitgebreid in de afgelopen jaren. Wanneer je even rondsnuffelt op den internet kan je er tenslotte niet meer omheen: video is overal aanwezig, op elk platform én kanaal.

Dus, ja. Video is graaf. En weet ge wat het beste nieuws is? Onderzoek toonde aan dat jouw video’s zelfs niet per sé helemaal afgelikt moeten zijn. Sterker nog: hoe eenvoudiger en rauwer de video - hoe authentieker deze wordt bevonden door het doelpubliek. Een beetje kort door den bocht - knappe video’s hebben ook hun meerwaarde, anders doen we maar moeite voor niks - maar toch. Video kan je dus perfect vergelijken met pizza. Zelfs als ie niet fantastisch is, zijn we er toch altijd blij mee.

(mm. pizza.)

Videocontent genereert vertrouwen

En als er nu één ding is wat jij écht wil doen, dan is het ervoor zorgen dat je doelpubliek je vertrouwt. Want, ja. Zonder vertrouwen, geen conversie. Zo eenvoudig is het. Maar dat weet je natuurlijk al: jouw actieve contentmarketing is tenslotte volledig in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat jouw doelgroep een langetermijnrelatie met jou durft aangaan. 

En heel toevallig, is video daar hét perfecte medium voor. Logisch: in plaats van gewoon te vertellen wat je doet – kan je het nu laten zien. En geef toe: we geloven liever onze eigen ogen – dan enkel de woorden van iemand anders, toch? Exact. 

Vertrouwen, dus. De onmisbare bodem van jouw pizza. 

Op social media wordt emotie gedeeld

Branding en marketing is één ding: via slimme campagnes, content en een sterke online aanwezigheid zorg jij ervoor dat jouw product/​dienst een eigen identiteit krijgt én zichzelf differentieert tegenover de concurrentie.

En da’s een goed begin – maar zeker niet alles! Tegenwoordig is het tenslotte heel wat belangrijker om ook emotional branding’ in het achterhoofd te houden. Wanneer je dit goed doet, creëer je bovendien ook een emotionele connectie tussen organisatie en doelpubliek. Met andere woorden: overtuig hen niet alleen om jouw product te kopen, maar zorg ervoor dat ze oprecht van je gaan houden.

En video? Da’s tegenwoordig een van de sterkste manieren om dit te doen. Wanneer je de juiste beelden combineert met een straf staaltje storytelling, kan jij zeker zijn van heel wat liefde door én voor jouw product. 

Emotie creëren: broodnodig. Zoals de saus op jouw pizza. 

Video zorgt voor visuele én auditieve stimuli

In onze hedendaagse maatschappij – zowel online als offline – krijgen we elke seconde prikkels naar ons toegeworpen – vaker wel dan niet om ons te overtuigen van een product of dienst. Het is dus de bedoeling dat je ervoor zorgt dat jouw prikkels er met kop en schouders bovenuit steken. Video is hier momenteel de beste manier voor: dit medium prikkelt tenslotte zowel visueel als auditief. 

En da’s ook effectief bewezen, trouwens! Onderzoek, uitgevoerd door Moz​.com, toonde aan dat video ads heel wat meer aandacht krijgen dan statische ads. Wat dus op zijn beurt voor meer awareness en – in verdere fase – omzet zorgt.

Deze stimuli zijn de heerlijke geur van de pizza, het smeuïge van de smeltende kaas, de knapperige sensatie bij die eerste hap. Onmisbaar – en precies dat waar je naar snakt. (hungry yet?)

Ook Google houdt van video

Wanneer je in de cijfers van jouw website duikt, hoop je natuurlijk op een lage bounce rate. Logisch: hoe langer je bezoekers blijven, hoe hoger de kans dat ze effectief geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst. 

En da’s niet alles: want hoe langer de bezoeker op jouw website blijft, hoe goedgezinder Google en andere zoekmachines zullen worden. Ahja: deze detecteren dat jouw site grondig bezocht en bekeken wordt. En daar zullen ze jou(w website) mee belonen, door m hoger te laten scoren in de zoekresultaten. En ja… gemiddeld neigt een bezoeker er meer naar om een video uit te kijken, dan een lange tekst uit te lezen. Waardoor ze dus langer op een pagina zullen blijven. Zie je m al komen?

Enneuh… als je er dan ook nog eens voor zorgt dat deze video’s perfect geoptimaliseerd zijn voor SEO, dan zijt ge helemaal vertrokken! Denk bijvoorbeeld aan goede en duidelijke titels en beschrijvingen die duidelijk weergeven in keywords waar de video over gaat. Da’s dubbel plezant voor Google! 

Bekijk die goedkeuring gerust als de extra topping op jouw pizza: je hebt het niet per nodig, maar het is een heerlijk extraatje. 

Pizzaman of cameraman: kies maar. 

Onze Simon regelt t voor jou! Zijn passie voor het bewegende beeld, geïnspireerd door de visuele waanzin die Wes Anderson brengt, vertaalt zich in video’s opnemen, monteren, bewerken en netjes afleveren. Bedrijfsfoto’s, fotoshoots, stop motion, aftermovies, timelapses en zelfs 3D-animaties: onze man regelt het voor jou.

Smakelijk!

En nu? Rendez-vous chez-nous!