Naast hun Onbeperkt Verlof, werkt Marbles nu ook 4 weken minder per jaar...

… voor klanten, dan toch. 

‘Huh, wa? Da kan toch nie?’

Rustig, rustig. We zullen ‘t anders efkes uitleggen. Want het is dus niet zo dat we die vier weken met onze vingers zitten draaien, hé. We gaan die weken wel degelijk aan de slag. Gewoon… niet voor klanten. Hihi. #selfcare.

‘Ma. Alé. Stop met zo mysterieus te doen.
Zegt nu gewoon wat da is. Pls?’

Oké, oké. Sorry. Ge hebt gelijk.

Vier weken per jaar zetten we in op innovatie, niet op geld

Zodus. Vier keer per jaar, organiseren wij een zogenaamde innovatieweek’. Kort samengevat, zijn dat weken waar we wél op kantoor zijn, maar niét voor onze klanten werken. 

Sterker worden

We voeren geen klassieke’ taken uit om ze vervolgens af te leveren. Wat we wél doen? Inzetten op – en werken rond – bepaalde thema’s en ideeën waarvan we geloven dat ze kunnen helpen om Marbles sterker te maken. Denk aan optimalisaties, automatisering, beter leren samenwerken, bijleren en experimenteren.

De opzet

Tijdens deze vijf dagen zetten we in op persoonlijke groei en ontwikkeling – en niet op winst. Wij geloven dat deze momenten ervoor zorgen dat wij als bedrijf stevig in onze schoenen (blijven) staan.

Want weet je wat? Soms moet je even stilstaan, rondkijken en ademen. Energie opdoen en rust nemen. Om vervolgens weer met volle gaas de volgende marathon te lopen.

We zetten onszelf op pauze, investeren in onszelf – en bijgevolg in het bedrijf

We gaan er niet belachelijk over doen: de wereld van marketing en communicatie, da’s er één die razendsnel vooruit gaat. Onze sector gaat snel, sneller, snelst – waardoor druk en stress nooit veraf zijn.

Zijt ge niet mee? Dan zijt ge irrelevant’, horen we soms wel eens vliegen.

Ma. Ma eih.

Awel, hé’, zeggen wij dan – brutaal en onbevreesd. Daar doen wij niet aan mee. Wij zoeken naar een manier om relevant te blijven, zonder burn-outs en stress in de hand te werken.’ #MarblesStyle

Effe pauzeren

Via onze innovatieweken, duwen we vijf dagen op de pauzeknop. We gaan in team op zoek naar ideeën en manieren om zowel onszelf – als het bedrijf als geheel – sterker te maken. We zoeken naar manieren tot innovatie – en werken deze uit tijdens de innovatieweek.

Het doel?

Op het einde van de week een product of manier hebben waardoor wij als bedrijf beter’ zijn geworden, zodat we nog straffere producten kunnen afleveren naar onze klanten toe.

De uitkomst van de innovatieweek? Géén idee. En da’s goed.

Momenteel liggen er een aantal ideeën op tafel. Sommigen gaan over geluk op de werkvloer (da’s ons ding, ziet ge), anderen gaan over het optimaliseren van onze workflows. Maar we gaan ook al het bekende terug in vraag stellen. Dit doen we door verschillende, nieuwe soorten, software uit te gaan testen – en op zoek te gaan naar zaken die we kunnen automatiseren. (we leven tenslotte toch al in de toekomst, hé).

Het kan allemaal, wat ons betreft. Eén ding is zeker. Op maandag van de optimalisatieweek beslissen we waarrond we gaan werken. En op vrijdag kijken we trots naar het resultaat van onze efforts: inspanningen waarbij we fouten mochten maken, zonder druk of stress om deadlines niet te halen of te falen.

En weet je wat? Ook als we op vrijdag beseffen dat we vastlopen op ons idee, hebben we hieruit geleerd. En hebben we onszelf, als Marbles, weer een stapje dichterbij ons doel gebracht:

‘Wij zijn samen Marbles. Florerende mensen die wereldwijd opportuniteiten zoeken, vinden, creëren en realiseren.’

Meer weten over onze werking?

Kom anders eens langs voor een kennismakend gesprek? Wij vertellen je met veel plezier alles wat jij wil weten over onze werking – en hoe wij jou kunnen helpen. Hetzij als communicatiebureau, hetzij als employer branding partner. Gij moogt kiezen! Tot dan? 

En nu? Rendez-vous chez-nous!