Het collegamodel: een blik achter de schermen

Ondertussen heb je vast al wel gehoord van het Marbles collegamodel (ah, nee? Foei! Ontdek er hier dan snel alles over). 

Gelezen? Oké.

Ondertussen heb je vast al wel gehoord van het Marbles collegamodel (ah, nee? Foei! Ontdek er hier dan snel alles over).

Gelezen? Oké.

Dus. Ondertussen weet jij als geen ander wat het collegamodel inhoudt. Binnen Marbles gingen we op zoek naar een vooruitstrevende manier van werken – zowel voor ons als voor onze klanten. Denk: zonder focus op budgetten of contractuele voorwaarden, mét focus op groei en geluk.

Cool. Spannend. Vernieuwend.

Maareuh… wat vindt het team daar nu eigenlijk zélf van, exact één maand na de switch? Deze copywriter ging op onderzoek uit bij enkele leden van het team – en vertelt er alles over.

Vrijheid

Eén ding dat opvalt? Het immense gevoel van vrijheid. Vroeger werd er veel tijdsdruk ervaren: er werd in kleine blokjes gewerkt, waardoor het soms nogal geforceerd durfde aanvoelen om al je taken binnen de beschikbare uren te proppen. Binnen het collegamodel verandert dit.

Inzicht

Daarnaast hebben we vandaag meer ruimte om te mogen nadenken over de opdracht die we doorkrijgen. Want, ja. Is dit wel de beste oplossing? En kunnen we hier niet verder in gaan?” Op deze manier gaat de kwaliteit van ons werk naar boven – en groeit ook de relatie tussen Marbles en klant.

Loslaten

Vergeet afgebakende uurtjes. Vanaf nu werken we in grote blokken voor klant X. Hierdoor gaan we sneller in gesprek met elkaar: Wie doet wat, wie heb je nodig, kan ik je helpen?”

Het gaat dus (nog) meer over de dingen durven loslaten – en vertrouwen hebben in het feit dat iedereen binnen het team zichzelf kan en moet managen. Ahja. Zelfsturing, hé, jongens. 

Communicatie

Door dit model staan we dichter bij de klant (alé, collega, dus, eigenlijk, hé). Die hele klant-leverancier-verhouding? Die valt weg, waardoor er meer gedurfd’ wordt. Net zoals collega’s onderling dat doen, worden er veel meer opportuniteiten aangegrepen om elkaar uit te dagen, mee te denken met elkaar en – ja: zelfs tegen elkaar in te gaan. Om er dan sterker uit te komen. 

Verantwoordelijkheid

Dit nieuwe systeem dwingt iedereen om verantwoordelijkheid te nemen, wat mensen uit hun comfort zone dwingt. 

Spannend? Zeker. Eng? Ja, zenne. 

Maar ook erg goed: het stimuleert mensen om uit hun hokje te komen en om hun brein op een andere manier in te (durven) zetten.

Feedback omarmen

Feedback zal er altijd zijn. Zeker in een creatieve sector. Maar vanaf nu zorgen deze momenten niet meer voor paniek over de beschikbare uren. Binnen het collegamodel kunnen we de uren zo indelen dat we feedback altijd naar de juiste normen kunnen verwerken.

En de klant weet dat. Geen tijdsdruk, geen gediscussieer over uren binnen het project. Wél sterkere resultaten, binnen een rustigere sfeer.

Creativiteit

Wanneer je maar twee uur hebt om een blog te schrijven of een design te maken, val je al snel terug op de stijl die je volledig beheerst. Veilig? Ja. Vernieuwend? … Zelden. 

Vanaf nu is er ruimte om extra uren aan bepaalde taken te hangen. Zo bepalen we zelf wanneer we meer tijd nodig hebben om na te denken over een creatieve insteek, nieuwe technieken of… een totaal andere manier van werken.

Op naar de toekomst

Ons model heeft veel achterliggende redenen – maar slechts één doel: steeds het beste eindresultaat mogelijk realiseren. Binnen dit model is hier ruimte voor: wij krijgen de kans om onze klant te leren kennen. Op t gemak. Zonder tijds- of budgetdruk. 

En onze klant? Die leert ons weer wat beter kennen. Op deze manier werken we samen naar een toekomst waar groei’ centraal staat.

Meer weten over het collegamodel?

Zalig. Want we kunnen er eigenlijk ook echt niet over zwijgen. Wil je meer informatie over ons model – of ben je benieuwd hoe jij in dit verhaal past? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

En nu? Rendez-vous chez-nous!