Waar komt de naam Marbles vandaan?

Marbles, Mar-blés of knikkers? Hoe je ons ook noemt: achter onze naam schuilen verschillende betekenissen. Lees de blog en ontdek waar Marbles vandaan komt.

Uitgelichte Logos 2

We horen vaak dat “Marbles” op z’n Vlaams wordt uitgesproken: Mar-blés. Dat is best schattig. Je mag ons zelfs ‘knikkers’ noemen als je dat leuk vindt ... scheelt ons niks (*wink* Bambi fans). Maar zou je ook kunnen raden wat de achterliggende betekenis is van onze naam?

Terug in de tijd

Marbles is nog jong. Of toch zoals we er vandaag uitzien. De fundering van Marbles werd al in 2001 gelegd: het eerste jaar van de 21e eeuw, van Windows XP, de eerste iPod én het jaar waarin Tom Herrijgers samen met Pieter Brat WEBS internet solutions” oprichtte. WEBS is ontstaan als webbedrijf maar na overnames van De Webfabriek” en Wasabi” evolueerde het bedrijf begin 2014 naar Marbles”. Het was tijd om het roer om te gooien en een nieuwe koers te varen, tijd voor een ruime aanpak. Wonderkind Marbles” groeide in enkele jaren uit tot een waardig communicatiebureau.

In beweging, nooit vast

Als communicatiebureau willen we meedenken met onze klanten en een strategie uitbouwen. Zo leggen we de symbolische knikkers klaar voor onze klanten. En die knikkers zijn er in alle formaten: je hebt er grote en kleine. De grote zijn de blokken waar je niet omheen kan: de fundamenten van een bedrijf. Maar dan zijn er de kleine: hiermee kan je spelen. Een marketingplan ligt niet vast, je kan het net zoals een knikker maar moeilijk onbeweeglijk laten: evolueer, evalueer, speel, verleg en beweeg.

Verbonden, als 1 geheel

We vinden het belangrijk dat de marketingstrategie, communicatie en boodschappen van onze klanten een samenhangend geheel vormen. Je moet er als het ware in één keer door kunnen glijden, net zoals bij een knikkerbaan. Samen brengen we de knikkers aan het rollen om een relatie te creëren tussen klant en merk. Deze visie trekken we zelfs door in ons logo, waarbij de letters 1 geheel vormen. Toeval? We dachten het niet.

Waardevol, toen en nu

Dat knikkers een waarde hebben, wisten we al van in onze kindertijd toen we op de speelplaats wedijverden om de mooiste, grootste of meest unieke knikker. Maar ook ver terug in de handelsgeschiedenis werden knikkers als betaalmiddel gebruikt. Het is eens wat anders dan bitcoins …

Speels, net als ons team

Tot slot bestaat Marbles momenteel uit 12 prettig gestoorde individuen die speels zijn in geest, maar groots in daden. Een team dat blijft evolueren en bijleren. We zijn nog lang niet aan het einde van onze knikkerbaan en rollen rustig verder … Zin om mee te knikkeren? Contacteer ons!

Meer weten? Contacteer ons!